Na Slovensku opäť môžeme čakať vojakov NATO. Čítajte, čo u nás chcú

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Napríklad vo februári bude spoločné cvičenie príslušníkov slovenských špeciálnych síl a ich partnerov z USA. Zahraniční vojaci budú na Slovensku cvičiť na leteckých simulátoroch MiG-29 a Mi-17. Výmena skúseností a precvičovanie spoločných postupov je cieľom viacerých výmen malých leteckých jednotiek.

    Do tohto druhu cvičenia sa zapojilo Poľsko, USA, Maďarsko, Česko, Veľká Británia, Chorvátsko a Dánsko. Už tradične chemici zo zahraničia budú cvičiť vo Výcvikovom a testovacom centre radiačnej chemickej a biologickej ochrany v Zemianskych Kostoľanoch. 

    Naši vojaci sa zúčastnia na viacerých cvičeniach v zahraničí. Potápači pôjdu na cvičenie do Maďarska, v apríli je cvičenie ostreľovačov s názvom Military snipers world champion v Česku. Do 40 vojakov OS SR sa zúčastní na medzinárodnom tankovom cvičení v Nemecku.

    V apríli bude v Rakúsku cvičenie pre pilotov vrtuľníkov s názvom Amadeus 2016, kde si precvičia lietanie v horskom prostredí. Na prelome mája a júna bude cvičenie v Čechách, kde sa naši vojaci zúčastnia na streľbách z prostriedkov protivzdušnej obrany. Do 135 vojenských policajtov pôjde v júni na medzinárodné cvičenie Anakonda 16 do Poľska. 

    - Reklama -