Na Pohode budú šiť nosiče pre utečencov

    0
    Ilustračné foto: migranti prichádzajúci do Európy (Autor: TASR)

     “Na Pohode sa chceme pokúsiť o rekord v počte zapojených „pomáhačov“ pri šití nosičov pre bábätká s rodičmi v núdzi. V stane Dobrej krajiny organizujeme šijací maratón, od štvrtka (7.7.) do soboty (9.7.), od ôsmej ráno do druhej v noci. A popri tom budú známe osobnosti čítať úryvky z kníh,” povedala jedna z autorov projektu Dana Kleinert. 

    Nosiče sa prostredníctvom humanitárnych organizácií či individuálnych dobrovoľníkov priebežne odvážajú priamo na miesta, kde sú najviac potrebné, napríklad na hranice Srbska – Macedónska a aktuálne aj do Grécka. Zapojiť sa do projektu Domov na mame možno troma spôsobmi. Darovaním nepotrebného nosiča, darovaním alebo odkúpením ušitého nosiča a ušitím nosičov cez dobrovoľnícke šijacie stretnutia.

    “Projekt ponúka dvojakú pomoc – v prvom rade nosiče pre deti mám a otcov na úteku, ale ponúka tiež pomoc ľuďom na Slovensku, ktorí si napríklad pre svoj hendikep len ťažko nachádzajú prácu. Vďaka projektu sme podporili krajčírky v chránených dielňach v Piešťanoch a Bratislave, kde pomáhajú telesne aj duševne hendikepovaní, rovnako sme podporili aj krajčírky zo sociálne znevýhodneného prostredia, napríklad v rómskych osadách,” doplnila Adriana Kemková z projektu Domov na mame.

    - Reklama -