Na Pellegriniho adresu lietajú kritické poznámky „kolegov“. Kto ho nazval pešiakom?

    0
    Vicepremiér pre investície Peter Pellgrini (Autor: SITA)

    „Pellegrini je tam na okrasu. Je to pešiak, ktorý poslúcha ľudí nad sebou. Taká Laššáková v nohaviciach,“ prezradil šéf SaS Richard Sulík na predsedovu adresu. Opozícia kritizuje jeho kroky, údajne sa mu nedarí nastoliť vyššiu politickú kultúru. Ten sa však obraňuje, že sa snaží rokovať s každým spravodlivo, no keď niekto prekročí únosnú hranicu, musí zakročiť.

    Sulík o predsedovi parlamentu hovorí ako o pešiakovi. Béla Bugár je k nemu zhovievavejší, no kritické slovko sa nájde aj u neho. U Pellegriniho vidieť snahu diskutovať aj s opozíciou, no na zvýšenie politickej kultúry to nestačí. „To mu však jeho poslanci nedovolia,“ tvrdí Bugár. Líder KDH Ján Figeľ hovorí, že sa údajne na jeho poste viac usmieva ako jeho predchodca Pavol Paška, ale to je tak všetko. Tvrdí, že vládna väčšina sa pod jeho vedením pri riešení káuz správa veľmi arogantne.

     „Je to hlavne o rešpektovaní opozície ako dôležitého partnera a reprezentanta verejnosti pri kontrole moci. Ani raz poslanci pod Pellegriniho vedením neumožnili vážnu účasť opozície a jej nominantov na kontrole moci. Je to na škodu ľudí, nie opozície,“ dodáva Figeľ. Pellegrini si uvedomuje, že počas zastávania jeho postu nesplnil všetko, čo mal na pláne, no podčiarkuje fakt, že sa mu podarilo parlament otvoriť viac verejnosti. O problematike informoval portál Konzervatívny výber.

    - Reklama -