Na Balkáne sa môžu zblázniť. Migrantov je stále viac a viac. Pozrite si čísla

    0
    Utečenci sa presúvajú po poli v Slovinsku. (Autor: SITA)

    Podľa najnovších informácií jeho rezortu zaregistrovali od uzavretia maďarsko-srbskej štátnej hranice v polovici septembra v Chorvátsku takmer 310.000 migrantov, ktorých väčšina sa do krajiny dostala cez zelenú hranicu so Srbskom. Od nedeľňajšej polnoci do dnešnej 15.00 h dorazilo do krajiny ďalších 5907 migrantov, v záchytnom zariadení na východe Slavónska sa aktuálne zdržiava 3337 ľudí. 

    Vybavení na zimu

    Od utorka budú ilegálnych prisťahovalcov zo stanového tábora v Opatovaci prepravovať vlakmi priamo do Slavonského Brodu, kde na nich čaká tranzitné centrum už vybavené pre zimné obdobie, a následne v krátkom čase ďalej do Slovinska. Podľa Ostojičových slov prestane byť záchytné zariadenie v Opatovaci zmysluplné, len čo sa do procesu prepravy migrantov zapojí aj Srbsko. Chorvátske vlakové súpravy budú totiž potom migrantov prepravovať priamo zo srbského územia do Slavonského Brodu. V tejto súvislosti sa ráta s vypravením štyroch vlakov premávajúcich medzi Srbskom a Slovinskom denne. 

    Neustávajúca vlna

    Na slovinské územie vkročilo v nedeľu podľa aktualizovaných informácií 7611 a dnes do 12.00 h ďalších 3161 migrantov, a to z Chorvátska. Ľubľana permanentne konzultuje svoje kroky so Záhrebom i Viedňou. Na záchytných staniciach v rôznych slovinských lokalitách sa dnes na pravé poludnie nachádzalo viac ako 5000 ilegálnych prisťahovalcov. Priebežne pokračovala aj ich preprava do rakúskej spolkovej krajiny Štajersko a odtiaľ do núdzových príbytkov v rôznych častiach Rakúska. 

    - Reklama -