NR SR:Objektívna kontrola represívnych zložiek podľa Galka neexistuje

    0
    Ľubomír Galko (SaS) (Autor: sita)

    Na Grendela prišlo mesiac pred voľbami anonymné trestné oznámenie, na základe ktorého vyšetrovateľ týždeň pred hlasovaním začal voči Grendelovi viesť trestné stíhanie vo veci daňového podvodu. „Toto stíhanie ho stálo starostovskú stoličku,“ konštatoval Galko s tým, že Grendel prehral o 25 hlasov. Skutočnosť, že Grendela neskôr rehabilitoval samotný generálny prokurátor Jaromír Čižnár, keďže pochybili vyšetrovateľ aj prokurátor, už Grendelovi podľa Galka nijako nepomôže.

    Galko v rozprave k správe o činnosti prokuratúry za rok 2014 apeloval na generálneho prokurátora, aby sa zasadil o spravodlivé vyšetrenie kauzy tunelovania Vojenskej spravodajskej služby, ktoré sa podľa exministra obrany stalo počas prvej vlády Roberta Fica. Exminister obrany považuje za tristné kroky špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorý zastavil žiadosť o zbavenie mlčanlivosti bývalého agenta SIS Petra Holúbka, z jeho bytu tajná služba údajne odpočúvala byt z kauzy Gorila. „Pokladám to za absurdné,“ dodal.

    Hlina: Veľké ryby stále nedostali po prstoch

    Nezaradený poslanec Viliam Novotný vyzval Čižnára, aby sa čím skôr z trestnoprávneho hľadiska doriešila kauza Váhostavu a ľudia, ktorí poškodili subdodávateľov, sa postavili pred súd. „Vytvorili sme trestnoprávnu aj priestupkovú imunitu oligarchov,“ upozornil vo vystúpení člen poslaneckého klubu KDH Alojz Hlina. Veľké ryby podľa neho stále nedostali po prstoch, a tak a neboja pokračovať v rozkrádaní krajiny.

    Diskusiou k správe o činnosti prokuratúry poslanci ukončili 53. schôdzu parlamentu. O materiáli sa bude hlasovať až na septembrovej schôdzi. Predsedajúca schôdze Erika Jurinová (OĽaNO) v závere zapriala všetkým príjemné prázdniny.

    - Reklama -