NATO a Európska únia v jednom šíku proti Rusku: Musíme uplatňovať politiku sily. A toto zaznelo o dialógu s Moskvou

    0
    Moskva (Autor: SITA)

    Stalo sa tak počas večernej pódiovej diskusie v bavorskom Passau, v rámci ktorej sa všetci vyslovili za tvrdý postoj k Moskve, ale zároveň za ponechanie otvorených dverí pre dialóg.

    Podľa Stoltenbergových slov je možné viesť s Moskvou politický dialóg iba “kým sme silní”. Šéf NATO sa vyslovil za konštruktívne vzťahy s ruskou stranou a naznačil, že na premiestnenie ruských rakiet do Kaliningradskej oblasti aliancia akútne nemieni reagovať, pretože si neželá ďalšie preteky v zbrojení.

    Aj Tusk označil za cieľ existenciu normálnych vzťahov s Moskvou, ale poznamenal, že od predĺženia sankcií, ktoré Európska únia uvalila na Rusko v súvislosti s konfliktom na východe Ukrajiny a ruskou anexiou polostrova Krym, sa nič nezmenilo.

    Podľa Schulzových slov možno postup Ruska odsúdiť, avšak súčasne by sa mal “vždy ponechať otvorený kanál pre dialóg”. Informácie priniesla tlačová agentúra DPA. Pódiovú diskusiu v Passau, ktorá sa konala v rámci cyklu Ľudia v Európe, spoluorganizovala Mníchovská bezpečnostná konferencia.

    - Reklama -