NAKA zasahuje v troch krajoch. Policajná akcia s názvom TUNEL. Rozhodnutie zastaviť výstavbu na tuneli Višňové bolo správne, reaguje minister

    0
    D1 Tunel-Višňové (Autor: TASR)

    NDS v marci ukončila zmluvu so zhotoviteľom úseku, združením Salini Impregilo – Dúha, z dôvodu dlhodobo neuspokojivého postupu výstavby.

    Zhotoviteľ zložil 27. marca novú bankovú záruku, čím dohoda o ukončení kontraktu nadobudla účinnosť. Spor o vzájomné nároky z pôvodnej zmluvy pokračuje doteraz. NDS medzitým pripravuje tender na nového dodávateľa stavby.

    Úsek diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala má byť po dokončení dlhý takmer 14 kilometrov, s jeho výstavbou sa začalo v lete 2014.

    Súčasťou stavby je aj 7,5-kilometrový tunel Višňové, ktorý má byť po dokončení najdlhším diaľničným tunelom na Slovensku.

    Na zásah NAKA medzičasom reagoval aj šéf rezortu dopravy, minister Árpád Érsek.

    “V súvislosti s aktuálnym vyšetrovaním NAKA sa potvrdilo, že rozhodnutie zastaviť výstavbu na tuneli Višňové bolo správne. Od začiatku tam boli problémy, ktoré súčasné vedenie rezortu zdedilo po svojich predchodcoch. Vysúťažená firma nebola schopná túto stavbu dokončiť. Súčasná opozícia pred rokom volala po tom, aby sme taliansku firmu nechali dostavať Višňové, tu vidíme ich nekompetentnosť a odbornú neznalosť. Ak by sme stavbu na Višňovom nezastavili, stratili by sme ďalší rok. NDS naďalej pokračuje v príprave súťaže, aby výstavba na Višňovom začala čo najskôr a mohli sme na dostavbu dočerpať eurofondy,” uvádza sa v stanovisku ministra na sociálnej sieti.
     

    - Reklama -