NAKA zadržala piatich členov skupiny okoličányovcov

    0
    Róbert Okoličány (Autor: TASR)

    “Môžeme potvrdiť, že dnes v noci zadržala NAKA piatich členov tzv. skupiny okoličányovcov, ktorí boli právoplatne odsúdení minulý týždeň,” uvádza polícia. Policajti zadržali Ľubomíra Bialka, ktorý si odsedí trest 12,5 roka, Pavla Karasa (12 rokov), Jaroslava Janoščáka (11 rokov), Martina Miku (osem rokov) a Ľuboša Vasiľova (päť rokov).

    Najvyšší súd SR minulý týždeň odsúdil Róberta Okoličányho, považovaného za bosa východoslovenského podsvetia, na doživotný trest odňatia slobody. Údajne je na úteku, polícia po ňom pátra. Najvyšší súd odsúdil aj viacero členov jeho skupiny. 

    V prípade figurovalo spolu 16 obžalovaných, ktorých prokurátor vinil z 20 skutkov. Podľa súdu sa mali jednotliví obžalovaní dopustiť trestných činov ako založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej a teroristickej skupiny, viacerých vrážd, nedovoleného ozbrojovania, lúpeže, vydierania, krádeže, poškodzovanie cudzej veci a ďalších.

    Senát Najvyššieho súdu okamžite nariadil výkon trestu a vydal príkaz na dodanie do výkonu trestu, stalo sa tak v prípade 13 obžalovaných.

    Pôvodná obžaloba na celú zločineckú skupinu bola podaná 27. apríla 2007 a súd do dnešného dňa vytýčil v tejto kauze približne 130 pojednávaní.

    - Reklama -