NAKA zadržala 19 osôb zo skupiny takáčovcov. Je medzi nimi aj obhajca z Bratislavy

    0
    Snímka zo zásahu NAKA (Autor: FB/Polícia SR)

    Účelom akcie s krycím názvom Apač je zadržať členov zločineckej skupiny obvinených v súvislosti násilnou trestnou činnosťou. Bližšie informácie policajti poskytnú, keď to umožní procesná situácia.

    Podľa portálu Nastope.sk je medzi zadržanými aj Ľubomír K. považovaný za bossa bratislavskej skupiny takáčovcov a ďalších viac ako desať osôb z tejto skupiny. Polícia túto infrmáciu na sociálnej sieti potvrdila.

    “Dňa 28.10.2019 v skorých ranných hodinách policajti NAKA zadržali 19 osôb zo skupiny tzv. takáčovcov. Medzi zadržanými nie je Ľubomír K. Vyšetrovateľ NAKA zadržaným osobám vzniesol obvinenie pre rôznu násilnú trestnú činnosť, ako je založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, hrubý nátlak, vydieranie, nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami, všeobecné ohrozovanie, poškodzovanie cudzej veci, ublíženie na zdraví a iné. Medzi zadržanými je aj obhajca z Bratislavy, ktorý bol činný pre skupinu, a taktiež je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vydierania a návodu na krivú výpoveď. Vzhľadom k tomu, že v tejto veci stále prebiehajú procesné úkony, ďalšie informácie budú poskytnuté až keď to procesná situácia umožní,” uvádzajú muži zákona v statute.

    Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné.

    Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja. Po smrti zakladateľa skupiny Jána Takáča v júli 2003 a zavraždení Róberta Pála a zastrelením Jozefa Surovčíka v Senci sa stal údajným bosom skupiny práve Ľubomír K.

    Popri skupinách sýkorovcov, piťovcov a slobodovcov boli takáčovci považovaní za najsilnejšiu skupinu operujúcu v rámci hlavného mesta.

    - Reklama -