NAKA začala riešiť Bonaparte. Aspoň si hryzla, hovorí saskár

    0

    “V trestnom oznámení som vychádzal z dostupných zdrojov, z účtovných závierok a súvah. Z nich vyplývajú silné indície, že k daňovému podvodu mohlo dôjsť. Napokon aj to, ako sa konatelia z firmy vytratili a dnes sídli s vyše dvojmiliónovým daňovým nedoplatkom v rodinnom dome v dedinke Krivoklát, podozrenie len zvyšuje,” hovorí poslanec Rajtár. 

    O vyšetrovaní si však nerobí žiadne ilúzie. “Všetci vieme, že Bašternák je dnes chránená osoba, pretože jeho byt v Bonaparte obýva predseda vlády Robert Fico. Nepriamo to dokazuje aj fakt, že polícia so svojimi prostriedkami potrebovala takmer päť mesiacov, aby začala trestné stíhanie, a to len vo veci. Mne získanie informácií a ich následná analýza trvali niekoľko dní, aby som prišiel na to, že v účtovníctve spoločnosti REAL FORUM INVEST niečo nesedí. Aj z toho jasne vidno, že Bašternák nie je pre NAKA priorita,” dodal Rajtár.      

    Podľa jeho slov zhromaždené informácie majú takú vypovedaciu hodnotu, že ich nebolo možné odignorovať. Tým by sa NAKA otvorene postavila za Bašternáka, čo nevyhovuje ani premiérovi Ficovi a ani ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. “V spoločnosti predsa musí existovať aspoň zdanie, že polícia je nad vecou. Tak si NAKA pod ťarchou faktov aspoň hryzla do Bonaparte. Rád by som veril, že je to poriadne zahryznutie, ale ilúzie o jej trestnom stíhaní si nerobím,” uzatvára Rajtár.

    - Reklama -