My sme tu asi všetci blázni, xenofóbi a fašisti… Lajčák by mal odstúpiť, hovorí Kollár

    0
    Boris Kollár a Miroslav Lajčák (Autor: TASR)

    “My tento pakt odmietame, a preto sa máme cítiť zle. Veď ako sa on pozrie svojim chlebodarcom do očí, keď jeho vlastná krajina to nepodporí? No my sme tu asi všetci blázni, xenofóbi a fašisti. Nie, nie sme,” deklaroval Kollár, ktorý podobne ako väčšina parlamentu globálny pakt odmieta.

    Upozornil, že negatívny postoj k dokumentu má napríklad aj Rakúsko. “Zistili, že 17 bodov z tohto paktu by im narúšalo národnú suverenitu v rozhodovaní,” poznamenal.

    Kollárovi tento dokument pripomína salámovú metódu. “Toto je typický príklad, ako s nami robia. Jeden krúžok po druhom. Až zistíme, že sme stratili všetky kompetencie a rozhoduje o nás niekto druhý. Takto to robia vo všetkom,” dodal.

    Lajčákovi prekáža, keď sa informácie o pakte dezinterpretujú. “Zostáva mi rozum stáť, keď zisťujem, kto všetko je tu odborník na interné procedúry OSN, kto všetko to vykladá veci, o ktorých nemá ani potuchy. Uráža to moju racionalitu aj integritu ako človeka. Zadefinoval som svoje červené čiary a počkajme si, ako sa veci vyvinú,” poznamenal po stredajšom rokovaní vlády.

    - Reklama -