Mŕtva pravica. Môže za to Mikuláš Dzurinda?

    0
    Mikuláš Dzurinda (Autor: Peter Števkov)

    Pravicové politické spektrum je na tom dnes podľa Daga Daniša najhoršie za posledných 25 rokov. Komentátor tvrdí, že síce v „biologickom zmysle pravica žije ďalej“, lenže politicky je už  „mimo hry“. Neponúka voči Smeru Roberta Fica alternatívu a komentátor tiež neeviduje žiadny jasný plán na novú pravicovú vládu.

    „Je to trochu paradoxné, pretože práve dnes má pravica (opozícia) ideálny terén na útok. Dzurinda zmizol. A Fico s oligarchami (podnikatelia Výboh, Brhel, Široký, Poór) zdeformovali politiku aj podnikanie do obludných rozmerov,“ argumentuje.

    Za posledného „reálneho protivníka“ šéfa Smeru považuje „morálne skorodovaného“ Mikuláša Dzurindu, ktorého podľa neho nedokázal nikto nahradiť.

    O náhradu dlhoročného lídra pravice sa podľa Daniša pokúsili len dvaja politici – Daniel Lipšic s jeho hnutím NOVA a líder Siete Radoslav Procházka. „Neúspešne,“ konštatuje. „Procházka politicky vyhorel. Zlyhal totiž v kľúčovej veci – ísť po krku Ficovi a korupcii. Naopak, Procházka pôsobí dojmom zlomeného ,lídra´, ktorý má tiché dohody so Smerom a s oligarchami. Alebo zviazané ruky sponzormi…“ uvažuje.

    Celý komentár Daga Daniša si môžete prečítať TU 

    - Reklama -