Môžu ma už len upáliť, odkazuje Štefan Harabin

    0
    Štefan Harabin (Autor: SITA)

    Za to, že senát na čele s Harabinom prepustil na slobodu sexuálneho devianta len kvôli tomu, že považoval rozhodovanie sudcu Milana Vargu za nezákonné, šéfka Najvyššieho súdu Daniela Švecová navrhla, aby bol Harabin preložený na nižší súd. Podobný osud postihol aj jeho niekdajšieho parťáka zo senátu Viliama Dohňanského.

    Prežije to bez ujmy

    Kontroverzný sudca Harabin sa tak musel presťahovať do inej kancelárie, informuje denník Nový Čas. Koženkové sedačky tak musel vymeniť za úzky priestor a starý nábytok. Utešiť ho môže už len azda fakt, že ostal aspoň v tej istej budove. O rozhodnutí Švecovej si však myslí svoje. „Je to len šikana a lynčovanie za právny názor. Švecová ani Borec má nedonútia zmeniť ho,“ cituje ho Nový Čas. Riešenie má preto len jedno, aj to len, samozrejme, teatrálne. „Už ma môžu len upáliť ako Jána Husa,“ odkazuje im Harabin, ktorý sa tvári, že je nad vecou. Situácia vraj totiž napokon prežije bez akejkoľvek úhony.

    Koho chcú naozaj zastrašiť?

    A prečo je vlastne Harabin v inej kancelárii? Vysvetlenie je úplne jednoduché. Ako totiž uviedol hovorca Najvyššieho súdu Boris Urbančík, je to z toho dôvodu, že už nie je predsedom kolégia. Tak či onak, Harabi tvrdí, že svoje práva bude brániť zakaždým a že vlastne ani nejde o zastrašenie jeho osoby, ale iných sudcov.

    Bývalý predseda tresntoprávneho kolégia nemá najlepší rok. Najprv ho odvolali z tejto šéfovskej stoličky a potom dostal aj trest kvôli sexuálnemu deviantovi. Musel ísť na nižší súd. Takto dopadol aj Viliam Dohňanský. Ďalšia členka vtedajšieho senátu Gabriela Šimonová má dostať tresť v podobne zníženie platu o polovici, a to po dobu šiestich mesiacov. Tresty dostalo trio kvôli prepustenému sexuálnemu deviantovi, ktorý znásilňoval svoju sedemročnú sestru. Rozhodnutie sudcu Vargu považovali za nezákonné, pretože bol v Česku odsúdený za trestný čin jazdy pod vplyvom alkoholu, čo však bolo vtedy napokon len priestupkom. Harabin a spol. teda rozhodli svojvoľne, čo nemali.


     

    - Reklama -