Môžem uzavrieť s KĽDR najlepšiu dohodu na svete, verí si Trump

    0
    Donald J. Trump, 45. prezident USA (Autor: TASR)

    Trump verí, že až dôjde na rokovanie so severokórejským vodcom Kim Čong-unom, potom s ním práve on ako americký prezident dokáže uzavrieť tú vôbec najlepšiu dohodu na svete. Pridal však aj jedno varovanie. Ak by sa mu zdalo, že rokovanie stagnuje, môže odísť od rokovacieho stola. Verí však, že Kim Čong-un stojí o zachovanie mieru vo svete.

    „Ktovie, čo sa stane? Môžem rýchlo odísť alebo si spolu môžeme sadnúť a uzavrieť tú najlepšiu dohodu na svete,“ uvažoval Trump o stretnutí s Kim Čong-unom, ktoré ho čaká.

    Na sociálnej sieti Twitter doplnil, že Severná Kórea zastaví raketové skúšky až do chvíle, keď dôjde k spoločnej schôdzke. Ponuku na jej uskutočnenie odovzdali Bielemu domu zástupcovia Južnej Kórey. Spoločné rokovanie by sa mohlo stať pozitívnym prelomom vo vzťahoch KĽDR a USA. K stretnutiu by mohlo dôjsť v máji. Trump v tejto súvislosti požiadal o podporu Číny a Japonska, ktoré majú záujem na udržaní pokoja v regióne. Nielen Čína, ale aj Japonsko usporiadanie schôdzky vítajú.

     

     

    Zdroj: Twitter / Donald J. Trump

    Niektorí z odborníkov však varujú, že Severná Kórea si touto cestou len kupuje čas na to, aby zlepšila svoj raketový a jadrový arzenál.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -