Môže byť Procházka lídrom superstrany? Pozrite sa, čo si myslia voliči

    0
    Kandidátka na primátorku Bratislavy Tatiana Kratochvílová a predseda strany Sieť Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    Predseda, ako sa v doterajších prieskumoch ukazuje najúspešnejšej pravicovej strany Sieť, by dokázal najlepšie viesť opozíciu, odpovedali respondenti v prieskume agentúry Focus pre SME.

    Radoslava Procházku ako lídra pravice však vidia najmä voliči Siete a veľká časť voličov Smeru, SNS, SMK či nevoličov. Premenené na čísla, 28 percent opýtaných považuje Procházku na najvhodnejšieho lídra pravice. Šéf Siete sa ale okrem vlastnej strany príliš nepresadil ani u sympatizantov strán, ktoré by mal viesť.

    Len o päť percent menej opýtaných však meno najvhodnejšieho vodcu pravice nevedelo povedať. Po Procházkovi sa v prieskume umiestnil šéf mimoparlamentnej SNS Andrej Danko s 12 percentami.

    Minulý týždeň Procházka ohlásil, že po marcových parlamentných voľbách by chcel vytvoriť jeden súdržný poslanecký klub. Jeho súčasťou by mali byť všetky strany, ktoré zastupujú strednú vrstvu na Slovensku. „Ocenil by som to ako volič a občan, a mám pocit, že je dopyt aj vo verejnosti,“ povedal pre SME. Ambíciu viesť zlúčené strany podľa neho Sieť má, ale rozhodnú o tom ľudia vo voľbách. „Stredopraví voliči by nemali byť naveky postihnutí tým, že budú mať svojho zástupcu rozbitého na márne kúsky,“ vyjadril sa pre SME Procházka.

    - Reklama -