Most podporí ústavný zákon o reforme nemocníc

    0
    Béla Bugár (Autor: TASR)

    Týmto krokom sa podľa Mosta-Híd začal oficiálny proces stratifikácie.

     “Myšlienku a zámer stratifikácie, obsiahnuté v predloženom zákone, považujeme za dobré a potrebné, ale je zároveň veľmi dôležité, aby získali širokú podporu aj v rámci ostatných poslaneckých klubov,” priblížila Tóthová.

    V Moste sa podľa slov tajomníčky nádejajú, že “opozícia tento zákon nezneužije na politický boj a podporí ho aj na základe predošlých rokovaní”. 

    Predseda koaličnej strany Smer-SD Robert Fico v stredu rovnako potvrdil, že strana podporí ústavný zákon o stratifikácii nemocníc. Na prijatie ústavného zákona treba v parlamente aspoň 90 hlasov.

    Ministerka zdravotníctva predložila návrh reformy slovenských nemocníc formou ústavného zákona do medzirezortného pripomienkového konania.

    Ministerstvo avizovalo, že reforma si vyžiada ešte novelizáciu viacerých zákonov a vládnych nariadení. Šéfka rezortu chce, aby sa na projekte stratifikácie dohodlo celé politické spektrum, na čom sa dohodla s Ficom.

    Podporu reforme už avizovali vládny Most-Híd aj opozičná SaS. Projekt by mala ministerka predložiť vláde na rokovanie 21. augusta.

    Vyzvala preto koaličné aj opozičné strany, aby sa dohodli na podpore jednej z najväčších reforiem slovenského zdravotníctva za posledné roky. Dodala, že je ochotná rokovať so zástupcami politických strán.

    - Reklama -