Most-Híd zvažuje posunúť termín konania republikovej rady o jeden deň

    0
    Béla Bugár (Autor: TASR)

    “Republiková rada Mosta-Híd je zvolaná na 12. marca. Kvôli tomu, aby mohli prebehnúť všetky okresné rady strany, sa uvažuje aj o termíne 13. marca. O tejto možnosti sme informovali aj našich partnerov. Neskorší termín ako 13. marca neprichádza do úvahy,” uviedla hovorkyňa. O finálnej verzii bude strana informovať.

    Most-Híd zvolal republikovú radu po tom, ako minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) hovoril, že sa nateraz nechystá odstúpiť z funkcie. Podľa Mosta-Híd by pritom odstúpiť mal, ale konať má Smer-SD. Na republikovej rade by strana mala riešiť, ako ďalej v koalícii, teda či v nej strana zostane.

    V Smere-SD o Kaliňákovom osude a ďalšom postupe v koalícii rokujú. Vedenie strany v utorok (6.3.) jasne nepovedalo, či má Kaliňák jeho podporu, za premiéra Roberta Fica (Smer-SD) sa postavilo. Minister práce Ján Richter (Smer-SD) v stredu uviedol, že Kaliňák má plnú dôveru Smeru-SD. Kaliňáka označil za skúseného a zodpovedného politika. “Ak dôjde k presvedčeniu, že jeho pôsobenie škodí Smeru-SD, v tomto smere je pripravený sám vyvodiť dôsledky,” povedal Richter. Na otázku, či vládnej strane Kaliňák teraz neškodí, Richter uviedol, “že v tejto chvíli má plnú podporu strany”.

    - Reklama -