Most-Híd sa háji pred voličmi a poriadne kope do Sulíka s Matovičom. Už ste raz povalili vládu, nefungovalo to, a teraz klamete

    0
    Béla Bugár (Autor: SITA)

    Strana Most-Híd za prvý mýtus považuje tvrdenie, že predčasné voľby sú riešením zložitej povolebnej spolupráce. Most tvrdí, že takýto postup nikdy v histórii nepriniesol stabilizáciu zlej situácie, ale naopak ju ešte viac zhoršili a v súčasnej situácii by znamenal posilnenie extrémizmu a antisystémových strán. „Aj pred štyrmi rokmi si Sulík s Matovičom mysleli, že predčasné voľby budú lepšie, keď odvolali vládu Radičovej.

    Skončilo to tak, že Robert Fico získal nadpolovičnú väčšinu a vládol tu štyri roky sám. Ak si niekto myslí, že pravicové strany by sa v prípade predčasných volieb posilnili, tak sú na omyle,“ tvrdí Most s tým, že pravicové zoskupenie strán SaS, #Sieť, OĽaNO, Most-Híd a KDH v poslednom prieskume agentúry FOCUS pred voľbami malo 40,8% a vo voľbách nakoniec získalo 40,1%. „To znamená, že potenciál prilákania nových voličov je úplne minimálny. Posilnili by sa len extrémistické sily ako strana pána Kotlebu, čo strana Most-Híd jednoznačne odmieta,“ píše sa vo vyjadrení strany.

    V ďalšom vyjadrení strany sa Most-Híd pustil do predsedu SaS Richarda Sulíka, ktorý tvrdí, že mostári konajú v rozpore so želaním svojich voličov. „Richard Sulík a všetci ostatní, ktorí tento jeho argument používajú, tak klamú verejnosť. Podľa výsledkov prieskumu RTVS, o ktorom hovoril Richard Sulík 59% našich voličov si želá vládu 3 alebo viacerých strán so Smerom (súčasná možnosť ), len 51% voličov chce vládu 4-5 strán bez Smeru (Sulíková možnosť je zložená dokonca zo 6 strán).

    To, že 81% našich voličov by chcelo vládu troch strán bez Smeru je dobrá, ale neexistujúca možnosť. Aj my by sme si ju jednoznačne želali, lenže voliči rozhodli 5. marca inak. Richard Sulík by si mal spomenúť ako vyčítal svojim protivníkom, že nevedia čítať grafy a prestať s klamaním verejnosti. Preto pred nami sú len dve možnosti – predčasné voľby alebo možnosť zloženia ľavopravej vlády. My sa pokúšame o tu druhú,“ konštatuje strana. 

    - Reklama -