Most-Híd oklamal celé Slovensko a to je veľmi zlé, hovorí exminister Palko

    0
    Vladimír Palko (Autor: SITA)
    „Na udalostiach posledných hodín je veľmi zlé to, ako Most-Híd oklamal celé Slovensko,“ píše v reakcii na včerajšie večerné vyhlásenie koaličných partnerov Vladimír Palko. Skúsený politik, ktorý svojho času stál aj na čele ministerstva vnútra, pripomína rokovanie republikovej rady strany Most-Híd z pondelka (12. 3.). Po jej skončení predseda Mosta Béla Bugár vyhlásil, že má od republikovej rady mandát rokovať s koaličnými partnermi o predčasných voľbách.
     
    Bugárovci po pondelkovej republikovej rade tvrdili, že buď sa so SNS a Smerom dohodnú na predčasných parlamentných voľbách, alebo jednoducho odídu z vlády. To boli dve možnosti, ktoré im odklepli straníci s tým, že už rozhodne len predsedníctvo strany. Vedenie Mosta však nakoniec zvolilo tretiu možnosť, teda zásadnú rekonštrukciu vlády, o ktorej bugárovci pred tým nehovorili, ale po včerajšej ponuke Roberta Fica podať demisiu sa zrejme stane realitou. 
     
    „Darmo (členovia Mosta) hovoria, že ten najnovšie dohodnutý scenár je v súlade s rozhodnutím ich republikovej rady. To rozhodnutie je formulované tak, že verejnosť ho mohla pochopiť jediným možným spôsobom, a síce, že sú iba dve možnosti: odchod Mosta z vlády alebo predčasné voľby. Celé posledné dni to tak médiá podávali, ľudia to tak vnímali, a Most-Híd toto vnímanie verejnosti takto ponechával. Toto bolo strašne nepoctivé,“ píše Palko v reakcii na sociálnej sieti. 
     
    Svoju demisiu premiér Fico podmienil tým, že prezident Andrej Kiska sa bude riadiť výsledkami parlamentných volieb z roku 2016, z ktorých vzišla súčasná vládna koalícia, že kandidáta na nového predsedu vlády vyberie Smer-SD a Fico tiež chce, aby hlava štátu rešpektovala koaličnú zmluvu. 
     
    - Reklama -