Most-Híd má predvolebný škandál. Pre čudné kšefty v zdravotníctve sa radšej vzdal kandidatúry

    0

    „Rozhodol som sa odstúpiť z kandidátky, aby moja osoba nemohla byť nástrojom na poškodzovanie dobrého mena strany,“ uviedol v stanovisku Bojčík. Učiteľ telocviku na jednom z košických gymnázií, pôvodne kandidoval do parlamentu za stranu Most-Híd na 65. mieste. Po Zverejnení článku SME o jeho podnikateľských aktivitách v zdravotníctve sa rozhodol z volieb odstúpiť údajne preto, že nechce škodiť celej strane.

    Spolužiak „synovca roka“

    V spomínanom článku sa píše o tom, ako sa Bojčíkovym firmám v zdravotníctve darilo v čase, keď bol ešte šéfom najväčšej štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VŠZP) Marcel Forai, ktorý prišiel o miesto po afére s tetou Annou. Bojčík a Forai boli spolužiaci počas špecializovaného štúdia na Slovenskej zdravotníckej univerzite.

    Bojčík pritom podniká v zdravotníctve spolu s Patrikom Masarykom, ktorý je podľa denníka SME jedným z kľúčových obchodníkov so zdravím blízkym vládnemu Smeru. Masaryk v minulosti pôsobil v jednej firme spolu s Annou Sučkovou, ktorá je tetou bývalého riaditeľa VŠZP Marcela Foraia. „Most-Híd sa ohradzuje voči spájaniu strany so zdravotníckym biznisom a ľuďmi v jeho pozadí,“ uviedlo jeho tlačové oddelenie strany Most -Híd.

    Nie je to prvýkrát

    Odstúpenie politika z kandidátky kvôli škandálu nie je prvým prípadom v s slovenskej politickej histórii. V roku 2012 odstúpil z kandidátky strany Právo a spravodlivosť bývalý policajt Ján Rejda. Dôvodom bol spis Gorila, podľa ktorého Rejda ešte ako policajt chodil do údajného konšpiračného bytu spoločnosti Penta na Vazovovej ulici v Bratislave. Pred voľbami v roku 2010 z kandidátky SDKÚ odstúpil jej vtedajší predseda Mikuláš Dzurinda. Dôvodom boli informácie o financovaní strany. Pred 4 rokmi odstúpilo z kandidátky Obyčajných ľudí a nezávislých osobností 24 jej nominantov, ktorých urazilo, že Igor Matovič chcel, aby na detektore lži zodpovedali otázku, či niekedy vzali úplatok.

    Celý článok si môžete prečítať TU.

    - Reklama -