Most-Híd: Fakt, že vymenili fašistické uniformy za obleky, neznamená, že zmenili aj názor

    0
    Predseda Most-Híd Béla Bugár (Autor: TASR)

    “Dnešné rozhodnutie sa zrodilo pre nedostatok dôkazov, čo v našom ponímaní nelegalizuje názory a úsilie predstaviteľov Ľudovej strany Naše Slovensko, ktoré by v demokratickej spoločnosti 21. storočia nemali mať priestor,” uviedla.

    Debnár pripomenula, že Najvyšší súd (NS) SR rozhodoval o druhej strane Mariana Kotlebu, ktorá takisto prezentuje deštruktívne názory. “Jeho prvá strana dostala zákaz fungovania z dobre známych dôvodov.

    Druhé politické zoskupenie, síce odlišným spôsobom, ale reprezentuje rovnako deštruktívne názory ako to prvé. Fakt, že niektorí členovia, aj bývalý líder zakázanej Slovenskej pospolitosti, vymenili fašistické uniformy za obleky, neznamená, že zmenili aj názor,” doplnila.

    Senát NS SR zamietol v pondelok návrh na rozpustenie parlamentnej ĽSNS. Návrh na rozpustenie strany podal na NS generálny prokurátor Jaromír Čižnár v máji 2017. Vo veci rozhodoval senát pod vedením predsedníčky Jany Zemkovej. Prvý raz sa začalo vo veci konať 9. apríla za prísnych bezpečnostných opatrení.

     

    - Reklama -