utorok, 23 apríla, 2024
10.3 C
Bratislava
Úvod Aréna Most-Híd: Cítime zodpovednosť za to, aby regióny a národnostné menšiny mali svoje...

    Most-Híd: Cítime zodpovednosť za to, aby regióny a národnostné menšiny mali svoje zastúpenie v parlamente a vo vláde aj po roku 2020

    0
    Most-Híd (Autor: Most-Híd)

    Na stretnutí sa diskutovalo aj o možnostiach spolupráce s inými stranami. Most-Híd sa od začiatku definuje ako strana spolupráce. Výsledkom našej práce je upadnutie národnostného napätia v republike. Vieme spolupracovať s každým, ktorý nespochybňuje naše základné hodnoty. Naďalej odmietame politiku založenú na podnecovaní napätia, a vyznávame hodnoty spolupráce a otvorenosti.

    Zároveň odmietame úsilie iných strán, aby nám kládli podmienky ohľadom toho, aké hodnoty máme presadzovať, aký máme mať politický štýl, alebo aby zvonka kádrovali našich politikov.

    Našim cieľom je, aby regióny a národnostné menšiny aj po roku 2020 mali svoj hlas v parlamente aj vo vláde. Pociťujeme zodpovednosť za to, aby sa v roku 2020 nemohla zopakovať situácia, ktorá nastala v prípade Európskeho parlamentu, aby celé regióny a najpočetnejšia národnosť, Maďari, ostali bez politickej reprezentácie.

    Strana v nasledujúcich týždňoch sa bude venovať príprave Republikovej rady a snemu strany. V rámci procesu strana zvolá aj okresné organizácie, ktoré taktiež môžu podať návrhy pre prijatie potrebných zmien.

    Zdroj: MH

     

    - Reklama -