Moslim nemôže biť svoju ženu. Muži sú vždy muži, bez ohľadu na vieru, povedala česká moslimka

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Posledný deň roka v Kolíne nad Rýnom podľa nej zlyhali okrem iného aj policajti, ale zároveň nie je možné hádzať všetku vinu len na utečencov a moslimov a spájať situáciu s migráciou. „Čítala som, že ide o marocký gang. Tých Sýrčanov, o ktorých chceme hovoriť a chceme navodiť tú atmosféru, je v tom gangu minimum,“ doplnila, že sa nedajú robiť žiadne závery.

    Celý diel relácie si môžete pozrieť TU

    Chybou európskych krajín je podľa nej predovšetkým to, že nepredvídali migračnú krízu. „Turecko je kapacitne naplnené. Tí ľudia idú ďalej a pôjdu ďalej. Čím viac konflikt v Sýrii eskaluje, tým viac budú prichádzať,“ uviedla. „S tým sa už dalo počítať pred rokom, pred dvoma, pred tromi. Celá Európa sa navyše postavila proti utečencom inak ako Nemecko a Švédsko. Myslím si, že keby boli nastavené podmienky vo všetkých krajinách rovnako, tak pôjdu aj inde ako do Nemecka,“ podotkla.

    S utečencami podľa jej názoru prichádzajú, samozrejme, aj ľudia s kriminálnou minulosťou. „Utekajú aj tí, ktorí niečo spáchali a boja sa napríklad trestu,“ uviedla. „Pri tom počte utečencov, ktorý Nemecko má, sa to dá ťažko zvládnuť,“ dodala následne k silvestrovskej noci a k sexuálnym útokom Al Oukla. Súvislosť s moslimským vyznaním však nevidí. „Je to dané výchovou, áno, aj určitými tradíciami, ale aj vzdelaním, stykom s cudzincami,“ podotkla. „Muži sú vždy muži, bez ohľadu na vieru,“ povedala.

    Podľa jej slov v prípade, že budú fungovať bezpečnostné zložky a príslušné tresty za činy zločincov, nemusíme sa ničoho obávať. „Moslim nemôže biť svoju ženu,“ uviedla k islamu a jeho výkladu.

    Nemôžeme však ani očakávať, že sa všetci utečenci integrujú, pretože každý má iný pôvod, vzdelanie alebo sociálne návyky. „V blízkovýchodných migrantoch však taký problém nevidím. Vidím problém u tých, ktorí nevideli cudzinca alebo nemoslima,“ podotkla. „Integrácia pre mňa znamená, že sa zapojím do života, že dodržiavam zákony a v podstate žijem v tej spoločnosti, a nechávam si kultúrne a tradičné zvyky, ktoré nie sú v rozpore so zákonom,“ vysvetlila, čo pre ňu znamená integrácia. Šatka či modlitba nie sú podľa nej predpokladom integrácie.

    - Reklama -