Moje hlboké presvedčenie je, že Robert Fico má nakradnuté stovky miliónov, ale kde ich má, neviem. Hovorí Igor Matovič

    0
    Igor Matovič (Autor: SITA)

    Igor Matovič pre Hospodárske noviny povedal, že za posledných päť rokov mu na Roberta Fica prišlo približne 20 anonymných udaní. Vraj ani jedno z nich nebolo takto dobre dokladované ako účet na Belize.

    Matovič verí, že predseda vlády „má nakradnuté stovky miliónov“. Avšak, kde ich premiér ukladá, šéf OĽaNO netuší. „To môže zistiť len polícia a prokuratúra, ktorú dokonale Fico ovláda,“ dodal. Premiér je podľa neho „zlodej“. „Robert Fico je zlodej, a s plnou vážnosťou a uvedomením si následkov to budem opakovať, kým to ľudia nepochopia,“ tvrdí.  

    Igor Matovič sa vyjadril aj k spojenectvu s hnutím Daniela Lipšica NOVA. „Určite som neoľutoval to, že som oslovil Daniela Lipšica, aby sa k nám pridali, lebo NOVA je síce malé, ale dobré hnutie odborníkov. Keď som prišiel do parlamentu, bol som voči Lipšicovi veľmi opatrný. Hádzal som ho do skupiny starých politikov, ale nakoniec som zistil, že je to jeden z mála politikov, ktorý to myslí naozaj úprimne. Preto som ho oslovil,“ povedal.

    Predseda OĽaNO je vraj už skeptický k statusu „nezávislého“ politika. „Po štyroch rokoch neverím v bezbrehú nezávislosť. Chceme dať ľuďom ideologickú nezávislosť a nezávislosť vo veciach, ktoré sa nebudú týkať nášho programu. Nechceme dať priestor ľuďom typu Štefan Kuffa, ktorý kandidoval pod programom boja proti poslaneckej imunite a nakoniec za ňu bojoval. Takúto zradu už nemôžeme dopustiť. Preto chceme plný súhlas s programom kandidátky,“ vyjadril sa.

    - Reklama -