Mlčiaci Matovič prerušil tlačovku Smeru. Čo sa vlastne stalo?

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič ukazuje transparent na tlačovke Smeru ku kauze Gorila v Bratislave 16. októbra 2019. (Autor: PL.sk, TASR)

    S absolútnym pokojom a pokorou chcem prezentovať stanovisko najsilnejšej politickej strany k zverejneným informáciám, hoci namieste by bolo aj rozhorčenie, lebo to, čo sa deje, je obludné, začal pokojným tónom Fico, ktorý označil súčasné obdobie za „jeseň nahrávok a prepisov“.

    Zdroj: Facebook/Obyčaní ľudia a nezávislé osobnosti

    „Hrá sa tu jedno obludné divadlo. Opozičné a mediálne. Namiesto toho, aby sme slovenskej verejnosti povedali, čo sa dialo v rokoch 2002 až 2006, sa snažíte riešiť môj pitný režim,“ pokračoval predseda Smeru – SD, čím myslel „pitie coly“ spomínané v spise Gorila.

    Podľa Fica, ak existuje nejaká nahrávka či prepisy, nič z nich ho nedostáva do neetickej polohy či nelegálneho správania.

    „Odmietame takto prekrývať pravdu a obrovské ekonomické zločiny napáchané v rokoch 2002 až 2006,“ zdôraznil expremiér. Podľa neho údajný spis Gorila je predovšetkým o privatizácii Slovenských elektrární, ktoré boli predané pod cenu a ako darček dostala talianska spoločnosť vodnú elektráreň Gabčíkovo. Tú sa podľa Fica podarilo „náročným súdnym sporom“ získať spať (advokát štátu Radomír Bžán mal dostať ako odmenu okolo 70 mil. eur, odmenu mu napokon skresali – pozn. PL.sk) 

    „Údajná Gorila je aj o kupovaní poslancov, aby sa v prospech Penty uskutočnila zdravotnícka reforma,“ pokračoval ďalej a naďalej popieral akúkoľvek spoluprácu so spomínanou finančnou skupinou, ku ktorej vraj Smer vyjadril svoj postoj jednoznačne.

    „Prosím, oznámte slovenskej verejnosti, že jedno z prvých rozhodnutí, ktoré sme urobili,“ obrátil sa Fico na novinárov, „bolo zastavenie privatizácie letiska v Bratislave, kde mala Penta vopchaté ruky aj nohy.” Menoval aj zákaz zisku zdravotným poisťovniam.

    Fico sa zasa vrátil k poslancovi Miroslavovi Beblavému, ktorého opäť nazval gorilie mláďa. „Je tragikomické počúvať, ako sa vyjadruje ku spisu gorilie mláďa,“ uviedol Fico a pokračoval menovaním – Mikloša či strany KDH.

    „Nečudujem sa, že v údajnom spise je vyjadrenie pána Haščáka, ktorý hovorí, že musí zničiť Smer. A je príznačné, že dnes prenáša túto myšlienku ako spolumajiteľ denníka Sme aj tam,“ skonštatoval a zdôraznil, že v čase Gorily bol Smer opozičnou stranou bez akéhokoľvek vplyvu.

    Prichádza Matovič  

    V momente, keď Fico začal nepriamo útočiť na novinárov, sadol si šéf OĽaNO oproti nemu. Pri slovách, keď predseda Smeru odporúčal, aby ľudia volili rovnako ako v roku 2012, keď Smer vyhral voľby, Matovič sa postavil k Ficovi s papierom, na ktorom bolo napísané: Fedor Flašík vybral 250 miliónov na stranu a 80 si dodatočne prepral.

    Papier mu okamžite vytrhol z ruky Juraj Blanár stojaci za Ficom a odhodil ho k dverám. Matovič papier zachytil a vrátil sa k Ficovi znovu. Proces s odhodením sa zopakoval, Matovič pokrčený papier znovu zobral a ukazoval novinárom.

    „Pán Matovič, môžete ísť robiť cirkus a šouku na vlastnú tlačovku?” vyzval šéfa OĽaNO hovorca Smeru – SD Ján Mažgút. Matovič celý čas mlčal.

    Fico celú situáciu mlčky sledoval, po chvíli sa poďakoval za účasť na tlačovej konferencii a odišiel s ďalšími poslancami strany.

    Reakcia Fica už zo zákulisia o “bláznovi z Trnavy”

    Ten blázon z Trnavy chcel zasa provokovať, začína svoj príhovor spolustraníkom na videu Robert Fico a ďakuje za “razantné, ale veľmi slušné” zvládnutie predčasne ukončenej tlačovky. „Médiá namiesto toho, aby vyzvali Igora Matoviča, aby opustil tlačovku, ho mlčky podporovali, lebo im sa divadlo páči,” reagoval predseda Smeru.

    Zdroj: Facebook/Smer – SD 

    - Reklama -