Mladý český youtuber vyráža medzi školákov. Bude im hovoriť, ako čítať médiá

    0
    Youtuber Kovy (Autor: ReproFoto YouTube)

    Edukačné videá sú o mediálnom vzdelávaní a boli vytvorené pre vzdelávací program Jeden svět na školách. Ten spadá pod neziskovú organizáciu Člověk v tísni. „Projekt sa mi veľmi zapáčil, najviac sa mi na ňom páči prepojenie videa so špecializovanými podkladmi pre učiteľov, ktoré vypracovali pedagogickí pracovníci z Jedného světa na školách. Na webe je nielen materiál pre študentov, ale aj pre učiteľov, takže sa s tým dá pekne pracovať,“ uviedol Kovy.

    Seriál je podľa neho všeobecnou príručkou o prístupe k informáciám a o prístupe k článkom, k samotným denníkom a týždenníkom. „Taký menší návod pre mladých ľudí, ako sa v tomto prostredí trochu zorientovať. A možno ani nie pre mladých ľudí, možno aj pre množstvo tých starších,“ podotkol.

    Podľa jeho slov si ľudia často v písaných médiách pletú správu a komentár, majú problém odhaliť zdroj, nemajú potuchy, ako systémy sociálnych sietí fungujú.

    „Mediálna gramotnosť je často balans medzi osvetou a tým, aby neskĺzla k indoktrinácii, ako sa často hovorí. Tento projekt ten balans zvláda,“ dodal Kovy.

    Pôvodný text nájdete na webe Aktuálně.cz.

    - Reklama -