Mladí sa chystajú do ulíc. Toto ich štve

    0
    Bratislava hlavné mesto Slovenska (Autor: TASR)

    Len 18-ročná študentka z Dubnice nad Váhom Karolína Farská spolu so svojimi rovesníkmi Michalom Karlubíkom a Dávidom Strakom sa rozhodli, že zorganizujú Veľký protikorupčný pochod. „Na Slovensku máme veľa korupčných káuz, ale aj problémy v zdravotníctve či školstve. Povedali sme si, že to nenecháme len tak,“ vyjadrila sa Farská pre Aktuality.sk.

    Pochod by sa mal konať 18. apríla na trase z Hviezdoslavovho námestia na Námestie SNP. Študenti sa pritom inšpirovali udalosťami zo 17. novembra 1989, ktoré viedli k pádu komunistického režimu. „Sme študenti a občania. Nepodporuje nás žiadna politická strana ani politik. Práve tento moment by mohol ľudí ešte viac spojiť,” uviedla mladá študentka s tým, že organizácia pochodu je v plnom prúde.

    Zanieteným študentom mali údajne ponúknuť pomoc viaceré mimovládne organizácie. Na námestí pritom chcú, aby vystúpili ľudia z oblasti zdravotníctva či školstva, ktorí sa s korupciou stretávajú denne. Rovnako zvažujú osloviť Biele vrany alebo hercov. Požiadavky organizátori formulujú a zverejniť ich plánujú koncom týždňa. „Naše požiadavky sformulujeme tak, že nebudú utrhnuté z reťaze a budú splniteľné,“ uviedol Karlubík.

    - Reklama -