Mistrík a Čaputová upozorňujú na prepojenie Šefčoviča na Smer-SD

    0
    Prezidentskí kandidáti Zuzana Čaputová a Robert Mistrík (Autor: TASR)

    “Prezidentské voľby budú aj o tom, či po všetkých škandáloch a prehrách dokáže Smer získať v prezidentských voľbách väčšinu. Urobím všetko pre to, aby nezískal,” vyhlásil Mistrík na tlačovej konferencii v Bratislave. Dôležité je podľa neho, aby do prvého kola prezidentských volieb išiel čo najsilnejší demokratický kandidát s čo najširšou podporou.

    Čaputová vo svojom stanovisku uviedla, že chce byť alternatívou voči Šefčovičovi. “Veľkým otáznikom je pre mňa vzťah Maroša Šefčoviča k vládnej strane Smer-SD a otázka, ako by sa postavil k menovaniu predsedu tejto strany Roberta Fica na post ústavného sudcu,” uviedla vo svojom stanovisku.

    Linky mnohých káuz smerujú podľa jej slov až k politickým špičkám strany, “ktorá bude pána Šefčoviča nominovať”. Preto Čaputová pochybuje o tom, či by Šefčovič ako prezident dokázal a mal záujem využívať váhu tejto funkcie na to, aby sa korupčné kauzy na Slovensku úspešne vyšetrovali a aby Slovensko bolo spravodlivou krajinou.

    Podpredseda Európskej komisie (EK) pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič oznámil v piatok, že ide kandidovať na prezidenta SR v marcových voľbách. Ponuku mu dal Smer-SD a avizoval mu podporu. Šefčovič si dôveru Smeru-SD váži, zdôrazňuje ale, že nie je členom Smeru-SD. Bude sa však opierať aj o jeho podporu, aj finančnú v kampani. Šefčovič vyhlásil, že sa vie správať nezávisle.

    Slovensko podľa neho potrebuje dobrého a nadstraníckeho prezidenta a celospoločenský zmier, o ktorý sa tento prezident pričiní. Šefčovič chce byť ako prezident čo najbližšie k ľuďom, hovorí o potrebe zlepšení v zdravotníctve, školstve a sociálnych veciach. Modernizácia by mala mať podľa neho silný sociálny rozmer. Hovorí tiež o potrebe boja s korupciou a zdôrazňuje, že bude garantom ukotvenia Slovenska v Európskej únii.

     

    - Reklama -