Ministri obrany Ruska a Arménska rokovali. O vojenskej spolupráci

    0
    Ruský minister obrany Sergej Šojgu (Autor: SITA)

    Šojgu, ktorého cituje agentúra TASS, uviedol, že je pripravený podniknúť ďalšie kroky na zvýšenie počtu arménskych vojakov bezplatne školených v inštitúciách vyššieho vzdelávania ruského rezortu obrany.

     Dodal, že Moskva privítala pozvanie Jerevanu na bilaterálne rozhovory a stretnutie rady ministrov obrany členských štátov Organizácie Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB).

    “Toto je ďalšia príležitosť hovoriť o našich vzťahoch v bilaterálnom formáte, ako aj vo formáte kolektívnych organizácií, menovite ODKB,” povedal ruský minister obrany v Jerevane. Ohanjan s ním súhlasil a uviedol, že podobné podujatia “poskytujú jedinečnú príležitosť na diskusiu o aktuálnych problémoch a vývoji vzťahov vo vojenskotechnickej oblasti”, pričom tieto väzby označil za nadštandardné.

    “Máme dobré vzťahy so 102. ruskou vojenskou základňou, plánujeme a vykonávame v praxi všetky vzájomné operácie. Naše vzťahy sa v rámci ODKB vyvíjajú veľmi dynamicky,” tvrdí arménsky šéf rezortu obrany. Ruský prezident Vladimir Putin na spoločnej tlačovej konferencii s hlavou arménskeho štátu Seržom Sarkisjanom minulý týždeň v stredu uviedol, že Rusko má záväzok dodávať zbrane Arménsku.

    Šéf Kremľa na stretnutí s azerbajdžanským prezidentom Ilhamom Alijevom začiatkom minulého týždňa zároveň vyhlásil, že Rusko spraví všetko pre to, aby Azerbajdžan a Arménsko dosiahli kompromis ohľadom dlhodobého konfliktu v enkláve Náhorný Karabach, ktorý bude prijateľný pre obe inkriminované strany.

    - Reklama -