Ministerku Lubyovú odvolávajú odvolávajú už dlhé hodiny

    0
    Na snímke rokovacia sála, v pozadí uprostred ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová. (Autor: TASR)

    Okrem prihlásených rečníkov rozprávali predkladateľka Veronika Remišová (OĽaNO) aj ministerka Lubyová. Po tom, čo v pléne vyčerpajú svoje prejavy ostatní rečníci, budú sa môcť poslanci prihlásiť do rozpravy ešte ústne. Hlasovanie o dôvere Lubyovej príde po ukončení rozpravy.

    Opozícia chce ministerku odvolať pre problémy s prideľovaním stimulov na projekty na výskum a vývoj. Poukazuje na odkopírované posudky, zvyšovanie bodov, či údajné omyly a preklepy. Problémom je podľa opozície aj neriešenie eurofondového škandálu z leta 2017.

    Ministerka obvinenia odmieta, vidí za nimi politizáciu zo strany opozície. V súvislosti so stimulmi zopakovala, že už prijala personálne rozhodnutia. Za ministerku sa postavili viacerí koaliční poslanci aj vláda. Kabinet nesúhlasí s jej odvolaním. “Vláda pokladá pôsobenie ministerky školstva za mimoriadne kvalitné a nesúhlasí s návrhom skupiny na vyslovenie nedôvery voči jej osobe,” uvádza sa v stanovisku vlády.

    - Reklama -