Ministerka za ANO: Babiš je jediným kandidátom hnutia na premiéra

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Odpovedala tak na novinársku otázku, či sa o nej v strane neuvažuje ako o možnej kandidátke na premiérku v prípade, že by bol škandálmi poznačený Babiš pre koaličných partnerov ako premiér neprijateľný.

     “Predsedom hnutia je pán predseda Andrej Babiš a je v tejto chvíli jediným kandidátom na premiéra Českej republiky. Kvôli tomu ťahá celé tie voľby,” vyhlásila Šlechtová.

    “Ja osobne som zaznamenala tieto náznaky iba v médiách. Nikto so mnou nehovoril, nikto sa ma na nič nepýtal. Pre mňa je to iba predčasná otázka,” zdôraznila Šlechtová a zopakovala, že Babiš je kandidátom strany na šéfa vlády.

    Na margo svojich skorších vyjadrení, že by si vedela predstaviť koaličnú spoluprácu so sociálnymi demokratmi (CŠSD), avšak nie s ďalšou súčasnou koaličnou stranou KDÚ-ČSL, Šlechtová uviedla, že išlo o jej predvolebné želanie, avšak o všetkom rozhodnú koaličné rokovania. 

    “Ja som sklamaná, ako ľudovci fungovali vo vláde. Pre mňa naozaj nie je dobrým partnerom ten, kto hlasuje podľa väčšiny, často bez vlastného názoru,” uviedla na margo KDÚ-ČSL.

    - Reklama -