Minister financií si robí srandu z dôchodcov, rozhorčuje sa kádehák. Pozrite sa, čo odkazuje Kažimírovi

    0
    Miloš Moravčík, podpredseda KDH (Autor: SITA)

    Podpredseda KDH pripomenul, že pred pár rokmi sa minister financií Peter Kažimír vyjadril, že by dokázal vyžiť aj z 300 eur mesačne: „Mal by to aj reálne vyskúšať, nielen o tom hovoriť. Veľa seniorom na Slovensku totiž musí práve takáto suma vystačiť na stravu, poplatky a lieky.“ Nie je preto podľa Moravčíka namieste, keď im najprv povedia, že na zvýšenie dôchodkov nie sú peniaze, a potom nájdu štyristo miliónov v rozpočte navyše len tak. 

    Do očí podľa Moravčíka bije aj dvojaký meter, ktorý má súčasná vláda na bežných ľudí a na vyvolené firmy. „Keď potrebujú pomoc seniori, pacienti, zdravotné sestry či učitelia, vláda riešenie odsúva. Keď však ide o kšeft za dve miliardy eur, na ktorom sa niekto poriadne nabalí, tak ho je vláda ochotná odklepnúť aj pár dní pred voľbami,“ narážal Moravčík na diaľničný PPP obchvat Bratislavy, ktorý schválila vláda len 17 dní pred voľbami.

    Dobrá vláda by podľa Moravčíka mala ukazovať veľké srdce tým, ktorí na Slovensku žijú v ťažkých podmienkach. Naopak, voči tým, ktorí chcú na štáte len zarobiť, by mala byť neoblomná. Súčasná vláda podľa neho žiaľ robí pravý opak. 

    - Reklama -