Minister Gál so štátnou tajomníčkou Pfundtner boli za väzňami

    0
    Gábor Gál (Autor: TASR)

    “Príslušníci ZVJS svoju náročnú prácu zvládajú každodenne veľmi statočne. Aj preto sa im chcem v mene rezortu veľmi pekne poďakovať a oceniť ich psychicky a fyzicky namáhavú robotu. Kým my ostatní môžeme oslavovať doma so svojimi blízkymi, oni sú v službe a musia bdieť nad bezpečnosťou nás všetkých. Za zvládanie často krízových a mimoriadne napätých situácií im patrí naša vďaka a uznanie,” povedala Pfundtner, ktorá prišla do bratislavského Justičného paláca.

    Štátna tajomníčka uznáva, že prežiť sviatky za múrmi väznice nie je ľahké ani pre väzňov a odsúdených. “Každému musí byť ľúto, že sviatky nemôže tráviť so svojou rodinou, deťmi, v kruhu svojich najbližších. Potrebujú silu aj podporu, aby vydržali a aby svojím správaním ukázali, že si zaslúžia novú šancu a že v budúcnosti dokážu viesť lepší život,” dodala.

    Gál navštívil Ústav na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých v Sučanoch. “Chcem povzbudiť mladistvých odsúdených, aby počas Vianoc neklesli na duchu a mali dostatok motivácie na pozitívne zmeny v ich životoch,” uzavrel.

    - Reklama -