Milujem Európu, a preto chcem zničiť EÚ, najznámejší euroskeptik to povedal na rovinu

    0
    Farage tvrdí, že médiá jeho vyjadrenia často vykresľujú tak, že to nezodpovedá realite. „Milujem Európu. Myslím si, že je to fantastický, úžasný, rôznorodý kontinent, a preto, že milujem Európu, chcem zničiť Európsku úniu,“ vyhlásil známy euroskeptik. 
     
    Podľa britského politika, známeho svojím odporom voči administratíve Bruselu, je EÚ „experiment s ušľachtilým ekonomickým konceptom, ktorý zlyhal, pretože je prehnane politický“. 
     
    Farage sa v Atlante vyjadril aj k blížiacemu sa brexitu. Ten by mala premiérka Theresa Mayová naštartovať už túto stredu. „Keď spustíme článok 50 (Lisabonských zmlúv), prekročíme bod, z ktorého už niet cesty späť. Nepochybne sa po tomto dni staneme nezávislým, suverénnym štátom. Hurá,“ skonštatoval Farage. 
     
    Európsku úniu vykreslil euroskeptik ako „panstvo nenásytných elít“. Farage si v diskusii nedával servítku pred ústa a uviedol, že vo svojej podstate lídri Európskej únie „v skutočnosti nenávidia demokraciu“. V tomto smere sa oprel najmä do Európskej komisie, ktorá podľa neho prijíma regulácie a zákony napriek tomu, že nie je priamo voleným orgánom. 
     
    Rok 2017 je podľa Faragea rokom revolúcie. Brexit bol vraj len dôkazom toho, že EÚ sa už nedá reformovať. Rozpad Únie je vraj nevyhnutný, ale Farage nespresnil, kedy by k nemu mohlo dôjsť. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -