Militanti na bojisku v Adamovom rúchu? Španielska vláda stenčila teroristom šatník

    0
    Uniformy IS. (Autor: Reprofoto: Youtube/Newsy World)

    Španielskym vyšetrovateľom priala šťastena a v námorných kontajneroch v prístavoch v mestách Valencia a Algeciras zabavili tisícky balíkov armádnych uniforiem. Minister vnútra upozorňuje, že päťtonový kontrabant bol zrejme súčasťou významnej, aktívnej a efektívnej obchodnej siete, ktorej cieľom je zásobovanie militantov z Islamského štátu. Tisícky uniforiem boli prevedené v maskovacom štýle a našli sa v lodných kontajneroch.

    O situácii informovala reportérka pre NPR Lauren Frayer priamo z miesta činu. „Balíky s uniformami boli označené ako oblečenie zo second handu a boli tam aj ďalšie armádne doplnky,“ prezradila novinárka. Podľa slov oficiálnych zdrojov boli uniformy perfektne pripravené pre boj a určené armáde Islamského štátu alebo iných islamistických skupín. Ešte nepotvrdili, odkiaľ kontajnery pochádzajú a kde boli nalodené.

    Nález bol údajne prepojený so zatknutím podozrivých osôb minulý mesiac v Španielsku a v severnej Afrike. Piati zo siedmich obvinených boli údajne Španieli. Krajina je pre svoju blízku polohu k severnej Afrike militantmi „obľúbenou“ vstupnou bránou do Európy.

    Španielska polícia zaistila kontrabant určený pre IS.

    - Reklama -