Milióny na boj proti ruskej propagande americká diplomacia vraj nechce použiť a dôvod je zarážajúci

    0
    Rex Tillerson (Autor: TASR)
    Desiatky miliónov dolárov na boj proti ruskej propagande, ktorá sa šíri po Spojených štátoch, ministerstvo zahraničných vecí, zdá sa, nechce. Vytrvalo odmieta tieto peniaze použiť a dôvod prezradil portálu Politico bývalý vysokopostavený člen amerického rezortu diplomacie. Prezradiť sa mal údajne samotný hovorca ministra Rexa Tillersona, R. C. Hammond. 
     
    „Hammond povedal, že minister je v procese riešenia sporov s Ruskom a preto (peniaze na boj proti ruskej propagande) nie sú v súlade s tým, o čo sa snažíme,“ cituje Politico svoj zdroj. 
     
    Diplomaciu USA vedie Rex Tillerson, ktorý má v Rusku kontakty zo svojej podnikateľskej minulosti a spolu s Donaldom Trumpom sa snaží zlepšiť vzťahy s Moskvou. Neuľahčuje mu to však tlak na vyšetrenie údajného zapojenia Ruska do manipulácie s výsledkami prezidentských volieb v prospech Trumpa. 
     
    Vzťahy medzi Kremľom a Bielym domom sú na jednej z najhorších úrovní v histórii a popredné spravodajské agentúry hovoria o tom, že Moskva pokračuje v šírení dezinformácií aj teraz, aby dosiahla svoje ciele. Práve cielenou propagandou sa podľa amerických odborníkov podarilo Rusku ovplvyniť voľby v USA. 
     
    Donald Trump odmieta, že by mu do Bieleho domu pomohli Rusi a správy o ovplyvňovaní prezidentských volieb opakovane nazýva falošnými správami a obviňuje demokratov, že tento argument používajú, aby ospravedlnili prehru svojej kandidátky Hillary Clintonovej. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -