Milióny Američanov už odovzdali hlas vo voľbách. Ako sú na tom Clintonová a Trump?

    0
    Donald Trump a Hillary Clintonová. (Autor: TASR)
    Už viac ako 12,5 milióna Američanov využilo možnosť odovzdať predčasne svoj hlas v prezidentských voľbách. V Spojených štátoch, kde sa rozhodne o budúcej hlave štátu, zatiaľ vedie demokratická kandidátka Hillary Clintonová,“ uviedla dnes agentúra AP. Neobvykle silnú podporu má pritom aj v tradične republikánskych štátoch, ako píše s odkazom na zahraničné zdroje ČTK.
     
    Väčšina štátov Spojených štátov amerických umožňuje občanom s predstihom hlasovať v prezidentských voľbách, ak vedia, že sa 8. novembra nebudú môcť dostaviť do volebných miestností, hoci by chceli. Ľudia môžu hlasovať poštou alebo sa dostaviť do už otvorených hlasovacích miestností.
     
    Komentátori sa zhodujú v tom, že Clintonová zatiaľ vedie na Floride, a to je v prezidentských voľbách absolútne zásadná vedúca pozícia. Svoje o tom vie aj George Walker Bush, ktorého práve občania Floridy nakoniec katapultovali až do Oválnej pracovne. Dobre si vraj Clintonová vedie tiež v Texase, tradičnej bašte republikánov. To naznačuje, že v Spojených štátoch môže byť už o pár dní vôbec prvou prezidentkou.
     
    - Reklama -