Mikloš: Sulík? Bola to jeho arogancia. A nie len taká hocijaká. Dával si takéto podmienky

    0
    Na archívnej snímke z 1. júla 2011 hore Richard Sulík ako šéf parlamentu a Ivan Mikloš, ktorý bol v tom čase minister financií. (Autor: TASR)

    Mikloš tak reaguje na Sulíkove slová pre Denník N.   

    A ako pokračuje, arogancia nie hocijaká.

    Zdroj: Facebook/Ivan Mikloš


    „Niekedy v lete roku 2008 ma Sulík požiadal o stretnutie a oznámil mi, že chce vstúpiť do SDKÚ, ale má dve podmienky,“ vysvetľuje vtedajšie rokovania so Sulíkom.

    Podľa súčasného predsedu SaS mal byť predseda Mikoš a Sulík sa videl ako podpredseda SDKÚ.

    „Opýtal som sa ho, či spadol z višne. O krátky čas mi Mikuláš Dzurinda povedal, že Sulík sa stretol aj s ním a hneď, ako si sadli, tak sa ho opýtal, kedy odíde z politiky,“ opisuje Mikloš.

    Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš  Zdroj: TASR

    „Keď sa ho Mikuláš opýtal, prečo tak nezvyčajne začína ich rozhovor, tak mu Sulík povedal, že pre neho je to zásadná otázka, pretože ak odíde, predsedom SDKÚ sa stane Mikloš a miesto budúceho ministra financií bude voľné,“ píše vo facebookovom statuse Mikloš.

    Sulík vraj povedal: „Ja chcem byť ministrom financií.“

    „Tak posúďte sami, koho arogancia zabránila Sulíkovi vstúpiť do SDKÚ. A len tak mimochodom, o dva roky neskôr, po voľbách v roku 2010 sa tým vytúženým ministrom financií ako predseda druhej najsilnejšej koaličnej strany stať mohol. Sám si vybral pohodlnejšie kreslo predsedu parlamentu a všetci vieme, ako sa to nakoniec všetko skončilo,“ uzatvára Mikloš.

    - Reklama -