Migranti nie sú podľa mladej Le Penovej utečenci. Pustila sa aj do elít Európskej únie

    0
    Francúzska polícia rozoberá tábor migrantov pri Calais prezývaný Džungľa (Autor: TASR)
    Dcéra Marine Le Penovej, Marion, v prejave pred priaznivcami Národného frontu (FN) uviedla, že sú to migranti, ktorých preferuje vláda pri pomoci so zamestnaním či ubytovaním. To všetko na úkor tých Francúzov, ktorí žijú v chudobe. „Migranti nie sú žiadni utečenci,“ Marion Le Penová tieto slová adresovala odporcom masovej migrácie na proteste v La Tour-d’Aigues na juhu Francúzska. 
     
    Do dediny Grambois neďaleko spomínaného mestečka presúvajú francúzske úrady po dohode so starostom 60 migrantov z takzvanej Džungle, teda utečeneckého tábora neďaleko severofrancúzskeho prístavu Calais. V La Tour-d’Aigues sa však proti protestom antiimigračných aktivistov postavili zástancovia utečencov. Niekoľko desiatok migrantov v mestečku s 1 200 obyvateľmi podľa nich nie je problém ubytovať. 
     
    V uliciach malého mesta sa zišlo približne sto priaznivcov Národného frontu a Marion Le Penová si nedávala počas protestu povoleného radnicou servítku pred ústa. Región Vaucluse, v ktorom sa budúci domov šiestich desiatok migrantov z Džungle nachádza, je mimoriadne chudobný a nezamestnanosť je v ňom na francúzske pomery vysoká. 
     
    Marion Le Penová na proteste preto vyhlásila, že je nesprávne, aby úrady preferovali migrantov pred domácim obyvateľstvom. „Je to veľmi nespravodlivé voči dvadsiatim percentám obyvateľov regiónu Vaucluse, ktorí žijú pod hranicou chudoby,“ uviedla dcéra šéfky Národného frontu. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -