Migrant pred súdom: Prišiel som do Rakúska š*kať ženy

    0
    Ilustračné foto (Autor: Reprofoto, youtube)
    Alžírčan, ktorý bol viackrát odsúdený za iné trestné činy vo Francúzsku aj Rakúsku, odmieta, že by spáchal útok z apríla tohto roka, ktorý mu prokuratúra kladie za vinu. Podľa obvinenia napadol ženu s úmyslom ju znásilniť. Svoju obeť predtým brutálnym spôsobom zbil tak, že upadla do bezvedomia. 
     
    Podľa portálu Breitbart odpovedal na otázku sudcu, prečo prišiel do krajiny, nasledovne: „Prišiel som do Rakúska š*kať ženy.“ Okrem niekoľkých trestných činov, z ktorých Alžírčana v minulosti usvedčili, mu bol zamietnutý aj azyl. 
     
    Tridsaťpäťročného muža obvinili z napadnutia a pokusu o znásilnenie v inom prípade už v novembri minulého roka. Alžírčan vtedy údajne prisahal na Alaha, že ženu neznásilnil. 
     
    Po aprílovom útoku umiestnili muža do psychoterapeutickej starostlivosti. Odvtedy údajne absolvoval už 9 rôznych typov zdravotných terapií. Vypočúvanie súdy pozastavili a čakajú na výsledky psychiatrických vyšetrení. Ak uznajú Alžírčana vinným, hrozí mu podľa rakúskeho práva maximálne desať rokov za mrežami. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -