Michelle Obamová prehovorila: Kým nás vykopnú z Bieleho domu…

    0
    Biely dom, sídlo a pracovisko prezidenta Spojených štátov amerických, Washington D.C. (Autor: SITA)

    Michelle Obamová má jedno želanie. Veľmi by uvítala, keby administratíva Donalda Trumpa venovala pozornosť výchovným poradcom.

    V úlohe prvej dámy vytrvalo vyzdvihovala práve úlohu výchovných poradcov ako kľúčových osôb v americkom vzdelávacom systéme. Podľa Obamovej sú títo muži a ženy často nedocenení.

    Server britského denníka The Independent pripomína, že práve Obamová zaviedla tradíciu večerov určených pre školských výchovných poradcov, na ktorých rok čo rok prednášala.

    Posledný takýto večer sa ml odohrať len nedávno. Obamová pred časom žartovala, že to asi bude posledná udalosť, kým ich vykopnú“ z Bieleho domu.

    Bola by vraj rada, keby aj budúca administratíva venovala významnejšiu pozornosť práci týchto poradcov aj pomaturitnému vzdelávaniu v USA.

    Ak všetko pôjde dobre, Obamová dúfa, že už v roku 2020 budú mať Spojené štáty najvyšší podiel vysokoškolákov v spoločnosti v porovnaní so zvyškom sveta. Štatistiky hovoria, že každý výchovný poradca v USA má na starosti 470 študentov. Toto číslo podľa Obamovej svedčí o tom, akú skvelú a dôležitú prácu títo muži a ženy odvádzajú.

    Server tiež pripomína, že v americkej spoločnosti už bolo počuť hlasy, ktoré špekulovali, či bude Obamová kandidovať na prezidentku v roku 2020. Obamová to však razantne odmietla. O ničom takom vraj dnes neuvažuje a nehodlá o tom uvažovať ani v budúcnosti.

    Svetiel rámp si podľa vlastných slov užila dosť, teraz sa chce venovať rodine. Odmieta pristúpiť na akékoľvek politické hry.

    - Reklama -