Mesto Prešov prerozdelilo z darovacieho účtu prvých 345 250 eur

    0
    Pohľad na parkovisko zo susednej budovy zhoreného panelového domu na Mukačevskej ulici v Prešove po ničivom výbuchu plynu v sobotu 7. decembra 2019. (Autor: TASR)

    „Obyvatelia z Mukačevskej č. 7 a 9, ktorí ešte nepodali žiadosť o jednorazový finančný príspevok na preklenutie zložitej životnej situácie, prípadne žiadosť o príspevok na bývanie, tak môžu naďalej urobiť,” uviedol Tomek.

    Potrebný formulár, ako aj podrobné zásady pre rozdeľovanie finančných prostriedkov získaných darovaním na pomoc osobám postihnutým mimoriadnou udalosťou na Mukačevskej ulici sú podľa jeho slov zverejnené na webstránke mesta.

    „Vzhľadom na to, že sú už vyplácané príspevky, vyzbieraná suma na oficiálnom účte mesta Prešov sa priebežne mení aj o výdavky,” doplnil Tomek.

    Výbuch plynu a následný požiar v 12-podlažnej bytovke na Mukačevskej ulici č. 7 na prešovskom sídlisku 6. decembra neprežilo sedem ľudí, jedna osoba je naďalej nezvestná. Nepodarilo sa ju nájsť ani počas doterajšej sanácie budovy.

    Bytovku začali búrať v pondelok (16. 12.) a skončili v stredu (18. 12.) popoludní. Krízový štáb napokon rozhodol, že je potrebné ju asanovať celú. S odvozom a uskladnením sutín z bytového domu začala stavebná firma, ktorú si mesto objednalo v piatok 20. decembra. Okrem zničenej bytovky museli svoje domovy dočasne opustiť aj obyvatelia viacerých okolitých domov. Tí sa však následne vrátili do svojich bytov.

    - Reklama -