Merkelová čelí krutej realite. Vraj chystá plán na záchranu

    0
    Sídlo Deutsche bank vo Frankfurte (Autor: TASR)
    Deutsche bank je jednou z najsilnejších bánk v Nemecku a nepotrebovala pomoc ani v kríze, ktorá odrela na globálne finančné trhy v roku 2008. Teraz sa však podľa Henrika Böhmeho z Deutsche Welle zdá, že by sa mohla kríza opakovať práve kvôli Deutsche bank. 
     
    Tá čelí enormnému poklesu ceny akcií a ak by chcela urovnať všetky súdne spory, ktoré sa na ňu vyrojili po úhybných manévroch z roku 2008, stálo by to miliardy dolárov. 
     
    Ešte pred rokom bola cena akcií Deutsche bank na úrovni 27 eur, ale tento pondelok dosiahla nové minimum, keď klesla na 10 eur 70 centov. Ak by tento vývoj pokračoval aj naďalej bude podľa viacerých ekonómov potrebné, aby zakročil štát inak nastane kríza, ktorá by mohla pripraviť Angelu Merkelovú a miesto kancelárky. 
     
    Napriek nepriaznivému vývoju nemecká vláda poprela správy nemeckých médií o tom, že by chystala záchranný plán na pomoc pre Deutsche bank. Kancelárka Angela Merkelová a jej kabinet vraj žiaden taký plán nepripravujú. Správy o možnej finančnej podpore od štátu sa objavili, keď nemecký magazín Focus citoval nemenovaného predstaviteľa vlády, ktorý údajne povedal, že Merkelová nechce dávať Deutsche bank pomoc na budúci rok, keď Nemcov čakajú voľby
     
    - Reklama -