Menšiny našej krajiny spojte sa! Vo Francúzsku rozbiehajú kampaň proti tým, ktorým islamizácia nie je po chuti

    0
    Migranti pred stanicou metra Stalingrad v Paríži (Autor: TASR)
    Nová kampaň zástancov migrantov a islamu vyzýva práve menšiny žijúce vo Francúzsku, aby hlasovali v budúcoročných prezidentských voľbách proti kandidátom, ktorí sa stavajú na odpor masovej migrácii. Prezidentská antikampaň má už aj svoje oficiálne heslo. Na sociálnej sieti Twitter sa dá nájsť pod francúzskym označením #JeTeVoix (Vidím ťa). 
     

     
    Tvorcovia tejto netradičnej formy odporu voči politickej agende niektorých prezidentských kandidátov tvrdia, že spoločným hlasovaním eliminujú „nebezpečenstvo“, ktoré podľa nich predstavujú odporcovia masovej migrácie na najvyššom politickom poste vo Francúzsku. 
     
    Nie je pritom vylúčené, že práve téma migrácie bude prioritou pre voličov, ktorí sa na budúci rok budú musieť rozhodnúť, komu dajú svoj hlas. Stále väčšie šance na úspech má totiž predsedníčka Národného frontu (FN) Marine Le Penová, ktorá razí politiku zameranú striktne proti masovej migrácii a rozpínaniu sa islamu vo Francúzsku.
     
    Líderka krajne pravicového Národného frontu však nie je ani zďaleka jediná spomedzi horúcich kandidátov na prezidenta, kto sa postavil proti migračnej vlne. Aj súčasný ľavicovo orientovaný prezident Francois Hollande priznal, že Francúzsko má problém s islamom.
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -