Medzi Hrnčiarom a Nicholsonovou to opäť iskrí. Vytiahol na ňu hriechy minulosti

    0
    Andrej Hrnčiar (Autor: Martin.sk)

    Vzťahy medzi Andrejom Hrnčiarom a Luciou Nicholsonovou sú podľa všetkého dosť napäté. Svedčí o tom aj parlamentný incident spred leta, keď mala Nicholsonová svojvoľne prebrať opraty nad riadením mimoriadnej schôdze. Hrnčiar sa vtedy ohradil, že šéfovaním ho mal poveriť v tom čase neprítomný Andrej Danko. Medzi Nicholsonovou a Hrnčiarom to očividne iskrí aj v súčasnosti, a to v súvislosti s kauzou parlamentného rozvrhu.

    „Je to pritom také jednoduché, že tomu rozumejú aj diváci telenoviel. Predseda národnej rady chcel v auguste vedieť, či môže alebo nemôže počítať so svojou kolegyňou, pretože sa o pár dní mala stať matkou. Nepotreboval to zo žiadnej kratochvíle ani pre svoju súkromnú potrebu, ale výlučne preto, aby vedel naplánovať rozpis vedenia schôdze. Mimochodom, mimoriadne náročnej vzhľadom na množstvo a charakter schvaľovaných zákonov. Pani Nicholsonová však z bežného pracovného rozhovoru vyrobila škandál, obvinila Andreja Danka a neskôr i ostatných podpredsedov parlamentu, že ju chcú vyštvať z jej funkcie,“ píše Hrnčiar na adresu čerstvej parlamentnej kauzy.

    Podpredseda národnej rady zároveň stručne hodnotí Nicholsonovej správanie a obvinenia. „S plnou vážnosťou hovorím, že je to lož,“ píše Hrnčiar. Ten podpredsedníčke v komentári nič nedaroval a vytiahol na ňu aj údajné spomínané previnenie zo začiatku júla.

    „Marketingový a umelo vyvolaný škandálokolo Nicholsonovej tehotenstva počítajúci so súcitom žien a mamičiek však splnil aj ďalší svoj cieľ. Umožnil pozabudnúť na jej vážny prešľap voči základným demokratickým pravidlám zo začiatku júla. Z titulu predsedajúcej vtedy totiž otvorila mimoriadnu schôdzu parlamentu, hoci národná rada nebola uznášaniaschopná,“ rozohnil sa podpredseda NR SR.

    - Reklama -