Medzi Ficom a Dankom to, zdá sa, opäť vrie. Zrušené rokovanie vlády

    0
    Andrej Danko a Robert Fico (Autor: TASR)

    Podľa informácií Denníka N sa včera Danko urazil na Fica pre oslavy na Devíne. Ako ďalej píše, v koalícii je opäť kríza medzi Andrejom Dankom a Robertom Ficom a šéf SNS povedal svojim ministrom, aby nešli na vládu.

    Šéf národniarov včera zverejnil status, že hodlal vystúpiť s prejavom, no Fico ho tam nechcel. „Z protokolu úradu vlády dostal odpoveď, že jeho prejav nie je na oslavách žiaduci, a preto sa na oslavách nezúčastnil,“ znie vysvetlenie na sociálnej sieti.

    „Prejav predsedu, ako aj svoj postoj zverejnil na svojom fb profile, ako aj fb profile strany. Napriek tomu, že išlo o akciu úradu vlády, osobne mu je ľúto, že na takom významnom podujatí sa nemohol aktívne zúčastniť,“ dodal správca Dankovho Facebooku.

    Fico pritom za neúčasť na oslavách kritizoval prezidenta Andreja Kisku. V stredu ráno sa konali aj oslavy v Nitre, kde bol z najvyšších ústavných činiteľov len Fico. Danko neodpovedal, prečo nebol v Nitre, vyjadril však morálnu podporu Petrovi Saganovi, vylúčenému z Tour de France. „Nie som typ politika, ktorý bude vypisovať organizátorom a funkcionárom za hrubé porušenie alebo zneužitie právomocí,“ odkázal na Ficov list UEFA kvôli futbalistom do 21 rokov.

    Fico sa chce podľa straníckych kolegov vyhnúť koaličnej kríze pre rokovania s Nemeckom a Francúzskom o jadre EÚ.

    Mala by byť zrušená aj koaličná rada o 13.00, kde mala vláda rokovať o vymenovaní Ľubomíra Jahnátka za šéfa regulačného úradu. SNS doteraz proti Jahnátkovi neprotestovala, stanovisko k Jahnátkovi Denníku N neposkytla.

    - Reklama -