Mea culpa, mea culpa, kajá sa Nicholsonová. Nateraz otočila a odteraz s kotlebovcami takto

    0
    Lucia Nicholsonová (Autor: SITA)
    Teraz je však všetko inak a Nicholsonová v diskusii na sociálnej sieti Facebook uviedla, že jej predošlé vyjadrenie bolo chybou. „Bolo to unáhlené vyjadrenie, o ktorom som začala v širších mantineloch uvažovať až po tom, čo som ho vypustila z úst. Mea culpa,“ napísala podpredsedníčka parlamentu. 
     
    Nicholsonová svoje predošlé slová o tom, že by hlasovala aj za zákony kotlebovcov, odôvodnila tým, že mala na mysli najmä to, že vládny Smer v minulosti zamietol pod koberec aj zmysluplné návrhy opozičných strán. 
     
    Denník N píše o tom, že Nicholsonová to celé v súčasnosti vidí úplne inak. „Ak by som podporila Kotlebove návrhy, pokračovala by som v tom, čo započalo 200-tisíc voličov – v legitimizácii hnutia, ktoré podporuje fašizmus.“
     
    „Dopustila som sa chyby nie preto, že by som sama v sebe nemala jasne vytýčený postoj k fašistom, ale preto, že mi nebolo celkom jasné, čo robiť, ako sa k nim postaviť, aby sme mu nedovolili rásť. Bola to moja chybná úvaha a zbytočné zaváhanie,“ napísala Nicholsonová v diskusii na FB.
     
    Celý text si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -