Mayová schytala poriadnu podpásovku. Výzva, ktorú nemôže nechať bez reakcie

    0
    Theresa Mayová (Autor: TASR)

    Shapps v rozhovore pre spravodajskú televíziu Sky News prirovnal Mayovej pôsobenie vo funkcii premiérky k bolestnému koncu úradovania labouristického premiéra Gordona Browna či konzervatívca Johna Majora. “Myslím, že nikam inam nesmerujeme,” povedal Shapps.

    Špekulácie okolo Mayovej odstúpenia rozvíril jej nepresvedčivý stredajší prejav na zjazde konzervatívnej strany v Manchestri, ako aj výsledok júnových parlamentných volieb, v ktorých konzervatívci prišli o väčšinu kresiel.

    Za Mayovej odstúpenie “je päť bývalých ministrov a pomerne veľa poslancov. Mayová je podľa nás slušná osoba, ktorá robí, čo môže, ale k tomto volebnému výsledku nás priviedla ona” povedal pre Sky News Shapps, pričom na margo Mayovej pôsobenia vo funkcii predsedníčky vlády povedal, že keď niečo nefunguje, tak s tým treba niečo robiť.

    “Nechceme písať oficiálny list, nechceme to Therese ešte sťažovať alebo ju zahanbovať. Keď príde čas, predložíme jej našu petíciu,” dodal Shapps, ktorého podporil aj David Mellor, bývalý minister vo vláde premiéra Johna Majora. Ten Mayovú označil za “chodiacu mŕtvolu”.

    Shappsova výzva na Mayovej odstúpenie prišla po premiérkinom kľúčovom prejave na zjazde konzervatívcov prerušeného niekoľkými záchvatmi kašľa a provokatérom, ktorý Mayovej počas prejavu podal oznámenie o ukončení pracovného pomeru. 

    - Reklama -