Mayová označila islamský extrémizmus za ideológiu zla. V boji proti nemu musíme urobiť oveľa viac, povedala

    0
    Theresa Mayová (Autor: TASR)

    Jednu osobu vyšetrovatelia prepustili bez obvinenia. Policajné razie pokračujú.

    Mayová dodala, že polícia a protiteroristické operácie sú financované primerane a majú aj primeraný počet pracovníkov – napriek znižovaniu pracovných miest v radoch polície. V čase, keď vykonávala funkciu ministerky vnútra, bola totiž kritizovaná za toto znižovanie.

    Informovala tiež, že oficiálny stupeň teroristického ohrozenia zostáva “závažný”, čo znamená, že útok je vysoko pravdepodobný.

    Premiérka zdôraznila, že Británia musí urobiť v boji proti islamskému extrémizmu “viac, oveľa viac”. Označila ho za “ideológiu zla”, ktorá prekrúca islam a prekrúca pravdu.

    Mayová takisto oznámila, že Británia prehodnotí svoju protiteroristickú stratégiu a zváži predĺženie trestov odňatia slobody. Dodala, že v boji proti “fanatizmu a nenávisti” treba urobiť viac.

    Politička tiež vyhlásila, že podporuje policajnú “streľbu s cieľom zabiť”, ktorú londýnska polícia použila v sobotu 3. júna pri zásahu proti teroristom.

    Britská líderka vysvetlila, že polícia zachránila “nespočetné množstvo životov”, keď zabila troch útočníkov na moste London Bridge a v neďalekej nákupnej zóne Borough Market – urobila tak do ôsmich minút od nahlásenia útoku.

    - Reklama -