Mayová navštívila zranených. V kritickom stave je stále vyše 20 ľudí

    0
    Theresa Mayová (Autor: TASR)

    Podľa Národnej zdravotníckej služby (NHS) sa 21 z týchto obetí nachádza stále v kritickom stave. Zranení sú hospitalizovaní v celkovo piatich londýnskych nemocniciach, informuje spravodajská stanica BBC. Siedmi ľudia besnenie islamských extrémistov v centrálnej časti Londýna neprežilo.

    Medzi mŕtvymi je aj jeden Kanaďan, potvrdil dnes vo vyhlásení kanadský premiér Justin Trudeau, ktorý zároveň vyjadril ľútosť pozostalým. Dodal, že jeho krajina ostro odsudzuje tento “nezmyselný” útok a stojí po boku britského ľudu. Kanadská vláda podľa neho nezverejní identitu tohto človeka, berúc ohľad na jeho rodinu.

    Identita všetkých zranených a mŕtvych nie je stále k dispozícii. Na základe čiastočných informácií sa vie, že medzi zranenými je niekoľko osôb z Nemecka, štyria Francúzi, dvaja Austrálčania a najmenej jeden človek z Nového Zélandu. Príslušné úrady nezverejnili zatiaľ ani identitu trojice zabitých útočníkov.

    Britská verejnosť si obete sobotňajšieho teroristického útoku uctí minútou ticha v utorok o 11.00 h miestneho času (12.00 h SELČ), oznámil dnes premiérkin úrad na Downing Street č. 10.

    - Reklama -